Повећана видљивост особа са инвалидитетом

12. Децембар 2022.

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, 3. децембра, представници Центра за социјални рад Пећинци и пећиначког Црвеног крста посетили су Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту и дружили се са корисницима ове установе.

Како нам је рекла Биљана Јовичић, директорка Центра за социјални рад, циљ посете је био повећање видљивости особа са сметњама у развоју у локалној заједници и подизање свести грађана о значају укључивања ових особа у локалну заједницу.

„Ми се овом темом, наравно, не бавимо само на Међународни дан особа са инвалидитетом, већ током целе године, па су корисници услуга Дневног боравка укључени у бројне манифестације које организују наше образовне установе, а у сарадњи са Општином Пећинци и Туристичком организацијом наше општине деца и млади из Дневног боравка се укључују и у културне и туристичке манифестације, што их чини знатно видљивијим за локалну заједницу“ – изјавила је Јовичић.

Биљана Јовичић је деци и младима на поклон донела слане и слатке производе, а секретарка Црвеног крста Гордана Коњевић им је уручила материјал који ће бити коришћен у креативним радионицама.

Повезани чланци