У Врњчкој Бањи, 22. 06.и 23. 06. одржана је Национална конференција са темом Социјална заштита у условима дуготрајне пандемије , а у организацији Коморе социјалне заштите , Асоцијације социјалног рада Србије и Удружења стручних радника социјалне заштите Србије.

Ово је била прилика да се стручни нрадници поново састану, присуствују значајним предавањима, као и да размене искуства и стекну нова сазнања.

Центар за социјални рад Пећинци су представљале Биљана Јовичић Директорка Центра и чланица Скупштине Коморе социјалне заштите као и Удружења стручних радника социјалне заштите Србије,
Бранисалава Максимовић Ћускић Дипл. Социјална радница , супервизор Центра , Славка Ђенић Дипл. социјална радница – водитељ случаја и Александра Момчиловић дипл. Психолог – водитељ случаја у Центру.

Стручни скуп који је окупио око 500 учесника отворила је Министарка Дарија Кисић Тепавчевић, и у свом обраћању изразила велико задовољство што присуствује скупу, упознала присутне са актуелним изменама законске регулатуве и изразила велику захвалност стручним радница на изузетној пожртвованости у току пандемије. Стручном скупу се обратилаи помоћница Министра Стана Божовић као и помоћник Миладин Бркић.

У току Националне конференције одржана су предавања са следећим темама:

Радојка Кнежевић и Мериса Ахметовић из Центра за социјални рад у Пријепољу излагале су на тему ”Реализација васпитне мере посебне обавезе кроз групни рад”,
Весна Трбовић из Републичког завода за социјалну заштиту представила је ”Упутство за организовање виђења деце и родитеља у контролисаним условима”,
док је Маја Думнић из Покрајинског завода за социјалну заштиту говорила на тему ”Саветовалиште за брак и породицу, стање и препоруке за унапређење праксе.”